skip to Main Content

Als tiener was ik op zoek naar een souvenir uit Nijmegen. Ik ging naar een gastgezin in het buitenland en wilde een bedankje meenemen. Ik kwam niet verder dan typische Nederlandse producten, want lang houdbare Nijmeegse producten waren er niet. Toen ik een weekendje weg ging en op mijn hotelkamer een lokale lekkernij aantrof, was het idee geboren om dit ook voor mijn stad te ontwikkelen.

Ik wilde niet alleen een heerlijk Nijmeegs product ontwikkelen, maar ook een product dat lang houdbaar is, herkenbaar en in een mooi vormgegeven bewaarverpakking zit. Zodat je iedere keer als je de verpakking ziet met een warm gevoel aan de stad Nijmegen denkt.

De verbindende factor van Nijmegen had ik al gauw gevonden in het lopen. Nijmegen is van oudsher al een echte “loop”stad. Het is niet voor niets dat de Nijmeegse Vierdaagse in 2016 al voor de 100e keer plaatsvond. Naast dit grootse evenement hebben wij ook allerlei andere wandel- en hardloopevenementen die al jarenlang plaatsvinden in Nijmegen.

Denk hierbij onder andere aan de Zevenheuvelenloop, Marikenloop, Eiland Run, Bruggenloop, Kalorama Wandeltocht en avondvierdaagse.

Zo was het idee om een typisch Nijmeegs snoepje in de vorm van een loper op de markt te brengen al gauw geboren. Al jaren staan wij met de Nijmeegse Vierdaagse aan de kant de wandelaars aan te moedigen en delen we drop en snoep uit aan de wandelaars. Zelfs om 7.00 uur in de ochtend wordt hier al gretig gebruik van gemaakt. De vorm is ontstaan. Drop of snoepgoed in een makkelijk mee te nemen verpakking voor directe consumptie, cadeau of als souvenir.

Het Nijmeegs lopertje is een feit. Een loper is een heerlijk zoet dropje of heerlijke winegum in de vorm van een loper. Verpakt in een typisch Nijmeegse verpakking. Voor de Vierdaagse hebben we ook een variant gemaakt. Het perfecte Nijmeegse relatiegeschenk, souvenir of cadeau. Het blikje is makkelijk mee te nemen in een tas, rugzak of koffer. De drop en winegum zijn ook in losse zakjes verkrijgbaar.

Het Nijmeegs lopertje staat symbool voor alle wandelaars en hardlopers die de stad Nijmegen en haar omgeving kent en degenen die de stad aandoen. Met een mooie bosrijke heuvelrug, de vennen, de uiterwaarden, is Nijmegen een geweldige uitvalbasis om buiten te recreëren. Het Nijmeegs lopertje is met recht trots op haar stad.

Foto: Bart Kouwenberg

Back To Top
BESTEL HET NIJMEEGS LOPERTJE EENVOUDIG VIA DE WEBSHOPBEKIJK ASSORTIMENT
+