skip to Main Content

Wandelaars kunnen ook deze Vierdaagse weer snoepen van ‘Het Nijmeegs Lopertje’

17 juli 2017

In Nijmegen zijn deze week honderden ondernemers keihard aan het werk. Dat geldt ook voor de Nijmeegse Marloes van der Kemp. Zij is de vrouw achter het lokale snoepje ‘Het Nijmeegs Lopertje’. Deze week is het flink buffelen. 

Marloes bedacht het dropje en de winegum toen zij een aantal jaren geleden haar baan in het onderwijs verloor. “Het idee ontstond eigenlijk in een hotel in België. Daar lag bij aankomst op onze kamer een doosje met lekkere bonbons klaar. Terwijl ik daarvan smulde bedacht ik dat Nijmegen nog helemaal niet een eigen snoepje had. Met dit idee ben ik verder gegaan.”

Een snoepje voor wandelaars én hardlopers

Marloes vindt uiteindelijk een producent die samen met haar het avontuur aan wil gaan. “We wilden per se een lopertje ontwikkelen. Omdat Nijmegen een echte loopstad is. En dan heb ik het niet alleen over wandelen, maar ook over de vele hardloopevenementen die er zijn.”

Marloes lopertje
Marloes van der Kemp met het Nijmeegs Lopertje.

De Nijmeegse onderneemster proeft kilo’s drop en laat ook haar buurt in Lent lekker meeproeven. Uiteindelijk ontstaan er drie smaken. Het Nijmeegs Lopertje in dropvorm en een winegum in de Vierdaagsekleuren oranje en groen. Een zakje van 200 gram kost 1,99 euro. Je kan de snoepjes ook in een Nijmegen-blikje of Vierdaagse-blikje kopen, deze kosten 7,95. De verschillende snoepjes en blikjes zijn het hele jaar door te koop bij verschillende verkooppunten in Nijmegen. Sommige zaken verkopen alleen de snoepjes, andere zaken de snoepjes en blikjes.

Nijmeegs Lopertje op de Ramblas

Dit jaar staat Marloes ook op de Ramblas met een kraampje. Bijzonder is dat een deel van de opbrengst van de losse verkoop dit jaar naar het Nijmeegse Marikenhuis gaat. De onderneemster hoopt dat haar snoepjes weer gretig aftrek vinden. “Ze zijn niet alleen lekker maar het zout in het dropje is ook goed om het vochtgehalte van de wandelaar op peil te houden. En de suiker in de winegums kunnen ze ook goed gebruiken.”

Marloes hoopt dat over 5 jaar haar Nijmeegse snoepje bekender is dan ooit. “Ik ben er echt nog niet rijk van geworden”, lacht ze. “Maar ik hoop dat over 5 jaar iedereen weet wat Het Nijmeegs Lopertje is. Ook hoop ik dat er dan veel bedrijven zijn die het snoepje als relatiegeschenk inzetten.”

Wij geven een pakket van ‘Het Nijmeegse Lopertje’ weg!

Wil jij een tas van Het Nijmeegs Lopertje winnen? Gevuld met één Nijmegen-blikje en één Vierdaagse-blikje? Stuur ons dan een berichtje!

 

Nieuws uit Nijmegen

Nijmegen heeft binnenkort haar eigen dropje: Het Nijmeegs lopertje
Joris Leenders
Donderdag 14 April 2016
Marloes van der Kemp-Jansen bedacht een nieuw dropje met een Nijmeegs karakter. Het Nijmeegs lopertje komt eind april op de markt en kent twee varianten: dropjes en winegums.
‘Ik zat te bedenken waar de stad nog behoefte aan heeft en ik kwam uit bij een houdbaar product dat ook makkelijk mee te nemen is’, aldus Marloes van der Kemp-Jansen. ‘Vroeger had mijn broer een snoepjesblik van Garfield en ik van Snoopy, dat vond ik altijd heel leuk. Die jeugdherinnering is nu omgevormd tot Het Nijmeegs lopertje. Ik heb voor het lopertje gekozen omdat Nijmegen een echte loopstad is met al zijn hardloop- en wandelevenementen. Het lopertje past natuurlijk heel mooi bij beide activiteiten. Het is ook een soort Nijmeegs souvenirtje.’

Appel-frambozen

‘Het dropje is zacht, met een zoete smaak en een zoutige nasmaak. De winegums hebben een appel-frambozen smaak. Daar heb ik voor gekozen omdat dit bij de Betuwe past’, geeft de enthousiaste bedenkster van het nieuwe Nijmeegse product aan. Om haar idee tot een product te maken zocht ze ondersteuning bij grafisch ontwerpster Kyah ter Haar Romeny. Zij heeft de ideeën van de initiatiefneemster in de vorm gegoten zoals het dropjes nu is: in de vorm van een lopertje. De dropjes worden straks op de markt gebracht in een blik, een Nijmeegs blik en een Vierdaagse blik. Het Nijmegen blik komt eind april en het Vierdaagse blik komt eind mei.

http://www.nieuwsuitnijmegen.nl/Nieuws/4320/Nijmegen-heeft-binnenkort-haar-eigen-dropje-Het-Nijmeegs-lopertje.html

 

http://www.zekerwel.nl/index.php/nieuws/1340

 

 

Back To Top
BESTEL HET NIJMEEGS LOPERTJE EENVOUDIG VIA DE WEBSHOPBEKIJK ASSORTIMENT
+