Skip to content

Wandelaars kunnen ook deze Vierdaagse weer snoepen van ‘Het Nijmeegs Lopertje’

17 juli 2017

Het Nijmeegs Lopertje, de winegum-variant.

In Nijmegen zijn deze week honderden ondernemers keihard aan het werk. Dat geldt ook voor de Nijmeegse Marloes van der Kemp. Zij is de vrouw achter het lokale snoepje ‘Het Nijmeegs Lopertje’. Deze week is het flink buffelen.

Marloes bedacht het dropje en de winegum toen zij een aantal jaren geleden haar baan in het onderwijs verloor. “Het idee ontstond eigenlijk in een hotel in België. Daar lag bij aankomst op onze kamer een doosje met lekkere bonbons klaar. Terwijl ik daarvan smulde bedacht ik dat Nijmegen nog helemaal niet een eigen snoepje had. Met dit idee ben ik verder gegaan.”

Een snoepje voor wandelaars én hardlopers

Marloes vindt uiteindelijk een producent die samen met haar het avontuur aan wil gaan. “We wilden per se een lopertje ontwikkelen. Omdat Nijmegen een echte loopstad is. En dan heb ik het niet alleen over wandelen, maar ook over de vele hardloopevenementen die er zijn.”

Marloes lopertje
Marloes van der Kemp met het Nijmeegs Lopertje.

De Nijmeegse onderneemster proeft kilo’s drop en laat ook haar buurt in Lent lekker meeproeven. Uiteindelijk ontstaan er drie smaken. Het Nijmeegs Lopertje in dropvorm en een winegum in de Vierdaagsekleuren oranje en groen. Een zakje van 200 gram kost €1,99. Je kan de snoepjes ook in een Nijmegen-blikje of Vierdaagse-blikje kopen, deze kosten €7,95. De verschillende snoepjes en blikjes zijn het hele jaar door te koop bij verschillende verkooppunten in Nijmegen. Sommige zaken verkopen alleen de snoepjes, andere zaken de snoepjes en blikjes.

Nijmeegs Lopertje op de Ramblas

Dit jaar staat Marloes ook op de Ramblas met een kraampje. Bijzonder is dat een deel van de opbrengst van de losse verkoop dit jaar naar het Nijmeegse Marikenhuis gaat. De onderneemster hoopt dat haar snoepjes weer gretig aftrek vinden. “Ze zijn niet alleen lekker maar het zout in het dropje is ook goed om het vochtgehalte van de wandelaar op peil te houden. En de suiker in de winegums kunnen ze ook goed gebruiken.”

Marloes hoopt dat over 5 jaar haar Nijmeegse snoepje bekender is dan ooit. “Ik ben er echt nog niet rijk van geworden”, lacht ze. “Maar ik hoop dat over 5 jaar iedereen weet wat Het Nijmeegs Lopertje is. Ook hoop ik dat er dan veel bedrijven zijn die het snoepje als relatiegeschenk inzetten.”

Back To Top