Ben jij ook zo teleurgesteld, omdat de Nijmeegse Vierdaagse niet doorgaat vanwege de coronacrisis? Geen nood. Neem het Nijmeegs Lopertje mee tijdens de alternatieve Vierdaagse! Je schaft via de webshop al een blik met drop aan voor 8 euro 95.

Inderdaad, die teleurstelling kan ik mij heel goed voorstellen. De sfeer die er in de stad hangt en die leuke ontmoetingen met andere Vierdaagse Lopers. Er ontstaan tijdens het wandelen langs de rivier de Waal, op de Zevenheuvelenweg en het onthaal op de Sint Annastraat en de Wedren toch de mooiste gesprekken en zelfs vriendschappen. Het verbroedert.

Vierdaagselopers
Nijmegen, 15 Juli 2014
De tweede dag van de vierdaagse.
Foto: wandeling op de route

Dat ga je nu weer missen. En jij niet alleen. Zelf was ik ook van slag toen ik het bericht hoorde in januari. Want ik kijk elk jaar reikhalzend uit naar dit unieke evenement waar ik van kinds af aan te vinden ben. Vroeger al met oma op de Sint Annastraat en bij mijn oom en tante in Elst.

Nijmeegse Lopertjes tijdens Alternatieve Vierdaagse

Gelukkig heeft de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) wederom een alternatieve Vierdaagse georganiseerd. En daar zijn de Nijmeegse Lopertjes ook bij! Vanaf 20 tot en met 23 juli kun je meedoen aan de officiële Vierdaagse afstand 30, 40 of 50 km per dag. En speciaal voor de Alternatieve Vierdaagse zijn ook de opties 10 en 20 km toegevoegd.

Nog beter nieuws: iedereen kan zich inschrijven voor deze alternatieve wandelmars. Ook als je je niet eerder hebt ingeschreven of als je al was uitgeloot!

Dit jaar ga je namelijk wandelen in je eigen omgeving in plaats van op de routes van de “normale” Vierdaagse. Zo krijg je dus de kans om op een bijzondere manier jouw eigen omgeving met andere ogen te bekijken.

Via een speciaal daarvoor bestemde app kun je je route uitstippelen en bijhouden wat je gelopen hebt. Als je dit jaar ingeloot was voor de Vierdaagse en je de afstanden gelopen hebt, krijg je bovendien een aandenken van de organisatoren. Helaas geen kruisje, want dat is alleen bestemd voor de “normale” Vierdaagse. Was je niet ingeloot, maar doe je wel mee aan de Alternatieve Vierdaagse? Dan kun je dit aandenken alsnog bij de organisatie kopen.

Inschrijven voor de Alternatieve Vierdaagse doe je via https://www.wandel.nl/alternatieve-vierdaagse.htm.

Neem de Nijmeegse Lopertjes mee tijdens de Alternatieve Vierdaagse

Blik drop Nijmeegs Lopertje met WaalbrugEn als je dan toch op pad gaat, neem je meteen zo’n ludiek blikje met Nijmeegse Lopertjes mee. Want zo’n dropje van het Nijmeegs Lopertje tijdens Alternatieve Vierdaagse is goed gezelschap! Zo blijf je toch een beetje in de sfeer van de Nijmeegse Vierdaagse. En kun je terugdenken aan de Vierdaagse marsen van vorige jaren.

Wandelmaatje

En als je je wandelmaatjes meekrijgt, heb je gezelschap. En dan deel je de dropjes van het Nijmeegs Lopertje natuurlijk rijkelijk uit. De dropjes vergemakkelijken in ieder geval het contact met anderen. Zo breek je toch weer het ijs en kom je op een gemakkelijke manier in contact met anderen. En ze geven je die extra energie die je nodig hebt om je wandeltocht succesvol te doorlopen.

Wat is het Nijmeegse Lopertje?

Voor wie het nog niet weet. Het Nijmeegs Lopertje is een typisch Nijmeegs dropje in de vorm van een wandelend mannetje. De lopertjes zijn in diverse verpakkingen en hoeveelheden te verkrijgen in de webshop. Wees er snel bij. Want op is op!

Bestellen doe je via de webshop of via de knop onder deze pagina.

Knop Nijmeegse Lopertjes bestellen